Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rajzok dokumentaciok

1.

Az ásványolaj, és a szintetikus olaj

 

Az Arol 2T és az egyéb "jobb minőségű, drágább, szintetikus olajat is tartalmazó kétütemű motorolajok között kenőképességük tekintetében a szokványos terhelési és hőmérséklet tartományokban nincs számottevő, vagy mérhető külömbség.(az előírt szabványnak tehát mindkettő megfelel) Külömbség egyedül talán az alacsony, és főleg a magasabb hőmérséklet tartományokban van. Minden kétütemű motorolaj egy bizonyos hőmérséklet elérésekor kezdi elveszíti a kenőképességének egy jó részét. A drágább olajok néhány fokkal magasabb hőmérsékleten teszik ugyanezt. Ha a mocid nem agyontuningolt, és jól beállított gép, vagy éppen télen, hűvös párás "alkonyati körülmények között" használod, semmi különbséget nem veszel észre közöttük csak a pénztárcád. Ezt tessék figyelembe venni a választáskor.

Viszont Nyáron 30-40 fokos meleg esetén, terepezéskor, bejáratáskor, tuningoláskor, két személlyel való motorozás közben, vagy ezek kombinációjánál érdemes a szintetikus adalékokat is tartalmazó, drágább olajat használni, mert a motor élettartamát, amortizációját tekintve ez lehet az olcsóbb megoldás. Ezen túlmenően gyébként minden más esetben teljesen fölösleges, vagyis csak pénzkidobás.

Már 15-25 C fokos rendellenes hőmérséklet emelkedés mellett megtett néhány kilóméter is járhat akkora mértékű kopással, ami normál üzemi körülmények között csak ezer kilóméterekben kifejezhető futás alatt következhet be, ha itt az olaj már nem kent rendesen. A szintetikus olaj sem csodaszer csak ahol az ásványolaj Arol éppen már döglődik ott még pár fokos emelkedés esetén a szinti még bírja.

Azt is figyelembe kell venni, ha átállsz egy másik olajra, akkor előfordulhat, hogy a jobb minőségű olaj feloldja a régebbinek a lerakódásait, és nem tudod, hogy mitől rittyós állandóan a gyertya egy jó ideig. Ha ilyen előfordulna akkor egy 10 km -es távon élénk tempóban addig kell motorozni, amíg a kartert ki nem pucolja az új olaj, meg kell tartalék gyertyát is magunkkal vinni egy fölmosóvödörre valót.

Még egy jó tanács! Sok idióta simson buherátornál láttam, hogy szétmetélik az első sárvédőt, minek következtében az első kerék teleszórja a hengerbordákat sárral, homokkal, meg mindenféle nehezen eltávolítható szeméttel. Ennek következtében romlik a motor hűtése, és ezzel együtt ugrásszerűen emelkedik az üzemi hőmérséklete, így rohamosan csökkenhet az élet-tartalma is, amit semmiféle szintetikus csodaolaj nem tud majd megakadályozni. Ne bántsuk tehát az első sárvédőt!

A mérnök aki ezt eredetileg így tervezte tehát nem volt kevésbé előrelátó, mint aki flexet, vagy fűrészt ragadott, hogy elferdült esztétikai érzéke következtében tönkreteszi az elsősárvédőt, és ezzel együtt következőkben a henger-főtengely együttesét.

 

Füstös József

Mesebelivándor

 

 

2.